sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

fredag 15 juni 2012

Why we have too few women leaders



En mycket bra film som inte primärt handlar om idrott utan om arbete, men som är 100% applicerbar på allt vad kvinnliga idrottskarriärer heter. Se den!

2 kommentarer:

  1. Åh, jag älskar vältaliga amerikaner - det vet hur man håller föredrag.

    Sen är det ju synd att Facebook själva inte är ett föredöme vad gäller kvinnlig representation i bolagsstyrelser direkt.

    Det är väl inte Sheryls fel att det ser ut så, men jag kan bli så trött på hela grejen. Det är så lätt att hum humma och säga att det är viktigt med kvinnor i styrelser, samtidigt har börsbolag så vanvettigt svårt att lyckas leva upp till det.

    Statliga bolag har ett krav på sig att vara föredömen vad gäller bland annat jämställdhet, och i dessa styrelser är också representationen av kvinnor betydligt högre än vad som gäller för näringslivet (49% av styrelseledamöter och 43% av ordf är kvinnor i statliga bolag). Om vi utgår från att samtliga styrelseledamöter i statliga bolag är lika kompetenta, eller i alla fall att kompetensen inte har med kön att göra, så visar det med all önskvärd tydlighet att det går att göra mer än bara snacka om hur viktigt det är.

    SvaraRadera
  2. Klart det går att göra mer än att snacka, men att snacka är åtminstone bättre än att vara tyst, om det är något vettigt man har att säga.

    Men jag är givetvis på din sida i frågan.

    SvaraRadera