sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

torsdag 7 juni 2012

GGIK:s gubbsjuka

Medan vi väntar på att Adrenaline City Cup ska höra av sig så kan jag tipsa om de här två läsvärda och mycket upprörande länkarna från Gefle Dagblad.


GGIK lägger ner damlaget.

Herrlagets fiasko mer värt än damernas succé.

Sammanfattning: GGIK hade två flicklag, 14 pojklag, ett herrlag som ligger på gränsen mellan div2 & div 3 och ett damlag som i år kvalade till elitserien. Pga dålig ekonomi behövde något göras - lösningen som ordförande Peter Nordqvist genomförde var att lägga ner det framgångsrika damlaget, pga att deras kostnader var för höga. Kostnader som bestod av tre övernattningar på ett år, samt samåkning med andra lags bussar till matcher.

Herrlagets SPELARLÖNER de fick för att harva runt i botten på division 2 var tydligen inte en mer rimlig post i budgeten att justera....
GGIK betalade 2010/11 ut löner till herrarna för 377 000 kr. Enligt Peter Nordqvis fattas det 250 000 kr för att kunna fortsätta med damlaget. Jag ser en oerhört enkel lösning här, gör inte ni?

(Obs att jag givetvis fattar att det inte är så enkelt som att flytta pengar från en ficka till en annan, men det är ett exempel som hemskt klart tydliggör vissa principer.)

Men än en gång är dåliga manliga idrottare mer värda än duktiga kvinnliga. Livet är en fest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar