sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

onsdag 20 juni 2012

FIFA(n)

Sista delen i tendens-serien handlar mer om fotbollen i samhället. Jag tänker inte sammanfatta mer än så för jag tycker verkligen ni ska lyssna på det. Ska ni bara lyssna på ett av avsnitten tycker jag ni ska lyssna på det här. Mycket om pengar och prioriteringar och framför allt tydliga och bra exempel på de ABSURDA skillnader i avtal mellan svenska dam- och herrspelare i såväl landslag som allsvenskan. Jag vill dö/gråta/gå i kloster.

Lyssna: "Fotbollens framtid är feminin"

Som en bonus ska ni få en bild på något som nämns i programmet - FIFA Executive Committee, ett glatt gäng i fotbollens innersta krets där det inte förrän nu ens varit möjligt för en kvinna att väljas in, det har inte varit tillåtet enligt dess bestämmelser. Då är vi plötsligt inte ens i samma århundrade som kvoteringsdiskussioner, utan nu sitter vi i någon form av artonhundratalets finrum och pratar Zlatan. Vad de däremot har haft uppe för diskussion kring det där runda bordet är den vettiga frågan om inte lösningen på skillnaderna är att tjejerna får spela i tightare shorts och mindre kläder för att locka publik till damfotbollen med hjälp av lite mer "kvinnlig estetik".

En bild av inte direkt vare sig kvinnor eller estetik:


1 kommentar:

  1. Förlåt helt OT men HAR DU SETT/HÖRT?
    http://www.youtube.com/watch?v=74tPzvY4hiQ&feature=endscreen&NR=1

    SvaraRadera