sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

tisdag 5 juni 2012

Vem kommenterar EM?


Vilken debatt det blev i föregående inlägg. Kul! Intressant nog verkar vi alla vara överens om sakfrågan, att man ska behandla varandra trevligt och med respekt oavsett tävlingsklass eller kön, men istället visade det sig vara känsligt var man drar linjen mellan elitidrottare och motionärer. Spännande med vändningar.

Nåväl. En stor sporthändelse i nära framtid är förstås fotbolls-EM. Fina Rättviseförmedlingen har uppmärksammat att TV4 ställer upp den här likriktade skaran av kommentatorer inför denna stora tv-händelse:


Om ni inte redan gjort det så tycker jag ni ska gå in på Rättviseförmedlingens facebooksida och gilla den. Där kan ni också hjälpa dom att istället för den lite trista grupperingen med medelålders vita män här ovan hitta kvinnliga fotbollsexperter och förhoppningsvis få in ny kompetens i rutan. Om TV4 har problem i sin rekrytering så tycker jag att de förtjänar lite hjälp. Så kör!

1 kommentar:

  1. Bra poäng, men för information så jobbar ju inte alla på bilden på TV4. Glenn Strömberg, Chris Härenstam och Staffan Lindeborg är på SVT, så bilden blir lite missvisande så sett.
    TV4 har kanske inte några kvinnliga kommentatorer, men SVT har t.ex Johanna Frändén som expert i studion och Jane Björk som huvudreporter vid presskonferenser o.s.v. Så, varför lägga in tre stycken personer från SVT på bilden och säga att de är på TV4?

    SvaraRadera