sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

tisdag 24 juli 2012

Andra klassens idrottare

Det är OS-dags hörni! Toppidrottare från världens alla hörn skickas till London för att göra sina livs prestationer.

De japanska fotbollstjejerna är regerande världsmästare och åker till London med stor guldmedaljchans med samma flyg som japans fotbollsherrar, vilka i sin tur är ett lag som senast tog en olympisk medalj 1968, dvs för 42 år sedan.
Det märkliga i historien är förstås inte att damlaget presterat så mycket bättre än herrarna eller att de reser med samma flygplan, utan att damerna under OS-resan (igen, på SAMMA flyg) reser i economy medan herrarna flyger business class.

Även Australien är förvirrade när det kommer till biljettbokning. Också de skickar sina basketdamer, vilka under de senaste olympiska spelen tagit tre silvermedaljer och ett brons och är stora medaljhopp även i år, till OS i economy, medan herrarna får åka business. Ett herrlag som som aldrig tagit en enda olympisk medalj.

Det är lustigt ändå hur viktigt det är att ha utvilade och välpreppade herrkroppar som inte ens har medaljchanser, medan damerna med guldvittring på ett mycket påtagligt och bokstavligt sätt hanteras som andra klassens idrottare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar