sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

söndag 9 februari 2014

One small jump for a man, osv


För den som undrat över hur länge män respektive kvinnor egentligen fått vara med och leka i OS, här är en mycket pedagogisk och lättförståelig översikt:




I år är första året damerna får vara med i backhoppningen till exempel. År 2014. Ända sedan 1998 har de försökt få delta, men inte förrän nu har det alltså gått igenom. Hurra ändå? Internationella skidförbundet själva hävdade så sent som 2005 att det inte var lämpligt för kvinnor att tävla i backhoppning pga det "seems not to be appropriate for ladies from a medical point of view."

Tack, då vet vi. Äggstockarna kan ramla ut? Som tur är får i alla fall killarna tävla tre gånger (normal hill, large hill och team) medan tjejerna får nöja sig med en tävling (normal hill). Det får finnas någon måtta etc.

1 kommentar:

  1. Det är så sjukt! Man kan ju undra vad dem grundar sina medicinska antaganden på? Det har ju knappast forskats så mycket på kvinnor heller...

    SvaraRadera