sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

måndag 10 februari 2014

Engelbrektsloppet och vad det nu var de där tjejerna körde för tävling

Det tävlas ju inte bara i OS, här hemma i Sverige gick Engelbrektsloppet av stapeln i helgen. Det är ett av de stora svenska långloppen, och får ingå som en del i En Svensk Klassiker (istället för Vasaloppet). Att Vasaloppet har problem med hur de behandlar sina damer är ju känt sedan tidigare, men hur är det med Engelbrektsloppet?

Såhär ledsam är i alla fall deras egen rapportering dagen efter:



Det är ju ingen tvekan om vem man tycker vann det RIKTIGA loppet där i alla fall. Bara en sådan enkel sak att Wickström tydligen vann "Engelbrektsloppet" medan Lintzén vann "damklassen"? Vann de inte båda två Engelbrektsloppet, i respektive klass? Jag är också nyfiken på vad det är som gör Lintzéns tankar kring upplägg, skidföre, hemort och vilka andra idrotter hon måhända kört lopp i till mindre intressanta än Wickströms?

Norbergs lokalblaska Fagerstaposten gör precis samma klumpiga miss, som så vanligt i sportjournalistiken:







3 kommentarer:

  1. Helsida om Skinnarloppet i FK och DD igår. 4 rader om damklassen och resten om herrklassen. TAck Lisa för att du tar upp det orimliga i rapporteringen!

    SvaraRadera
  2. Tack! :) Ja jag såg, noterade även mittuppslag om herrstafetten i OS och liten sidoartikel om damerna i både FK & DD... Mycket röveri i lokalpressen...

    SvaraRadera
  3. suck och stön! kan ingen bara sätta Sveriges samlade journalistkår - lokal som nationell - i ett rum där de får titta på detta - och sedan diskutera i smågrupper - hur de ska GÖRA OM OCH GÖRA RÄTT OCH VILKET STRAFF SOM SKA GÄLLA FRAMLEDES FÖR DYLIKT SKIT!?

    SvaraRadera