sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

lördag 8 februari 2014

Cheryl Maas ger oss en vink - och två filmer till


Jag skrev häromdagen på twitter att trots allt skit kring OS i år så är det ändå ett av de mest spännande åren att titta på det, för när kommer det hbtq-kuppas? Vilka kommer våga göra något? Kommer någon våga över huvud taget? Hur kommer det se ut? Hur kommer Ryssland reagera på det?

Svenska RFSL-ordföranden blev ju, tillsammans med fler andra, gripen i Moskva för att under en demonstration för mänskliga rättigheter ha höjt regnbågsflaggan samma dag som OS-invigningen, och till och med Anja P (som ju nu för tiden själv lever öppet lesbiskt) hävdade i sändning att "alla har rätt att tycka som de vill", förmodligen mer av rädsla än av sympati med de rådande lagarna.

Men såklart finns det ändå bad ass bosses där ute, till exempel nederländska Cheryl Maas som skickade en hälsning till värdlandet. Kolla ca två minuter in:






BOOM!
Älskar att hon vågar göra det där! Hoppas innerligt hennes förbund står bakom henne i det!


När vi ändå är inne på OS-filmvisning såhär på lördagseftermiddagen, här är en ganska kraftfull sådan från The Russia Freedom Fund, Athlete Ally, CoPilot & Fair Games Project. 



Jag tycker den fyller sitt syfte bättre än tex Kanadas mer "humoristiska", som mer spelar på den trötta retoriken "Vem är bög NU då, VAVAVA???", som jag lite tycker krokbenar sig självt iom att det fortfarande görs till något löjligt, exotiskt och märkligt istället för, ni vet, folk som är kära. Men tanken är god och den har fått stor spridning.

Såhär ser den ut:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar