sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

onsdag 18 juli 2012

Grenserittet gillar verkligen killar!

Det årligen återkommande stora mountainbikeloppet mellan Sverige och Norge, Grenserittet, älskar verkligen killar. Så mycket gillar de dem att de tillsammans med cykelmärket Merida ställer till med ett speciallopp där de särskilt vill visa vidden av sin kärlek genom att bara tillåta inbjudna män att uppvisningstävla en stund för en total prissumma av 75000 svenska kronor. Då gillar man VERKLIGEN något, vill jag lova.

Trist att de inte även kan gilla tjejer och tjejers idrottande på det viset. Norge har trots allt till exempel regerande och sexfaldig EM-mästarinna och tillika sexfaldig världsmästarinna, och bland de svenska damerna finns tjejer med junior-EM-guld, världscupsegrarinnor och en tidigare U-23-världsmästarinna. Det är inte direkt en så hög nivå som de lyckas skrapa ihop på herrsidan, om man säger så...

Jävligt fräscht och modernt drag alltså. Om det nu inte är för att separatismen hos tillställningen och prispengarna motiveras av en hög prestationsnivå hos deltagarna som inte skulle gå att hitta bland damcyklisterna så undrar man ju vad skälet till det här är? Kan det månne vara ingrodd gammal gubbighet och unkna traditioner som hör hemma i samma gamla grav som omyndigförklarande av kvinnor och annat som genom historien försökt ge sken av att människor har olika värde på grund av vilken kropp de råkat födas i?


Försök inte komma dragandes med de där gamla brudmeriterna till världsmästarränder...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar