sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

torsdag 18 juli 2013

Scoreboard for Equality

Det här är bara ett kort tips, men det var ju ett himla fint initiativ!

Det ska tydligen vara Molly Arenberg som lackat, och SOM VI ÄR TACKSAMMA för det. Här har ni Scoreboard for Equality (det finns en Twitter också!).


Om tumblren enligt den själv:

Mission
Scoreboard for Equality monitors sexism in sport media coverage.
Vision
Scoreboard for Equality envisions a sport culture where major media coverage reflects the equal value of male and female athletes. 


Fett, säger jag.
Hon kommer även med pedagogiska exempel, så som att tidningarna rapporterar mer om idrotter under fel säsong - än om kvinnligt idrottande totalt, att de skriver mer om manliga idrottare i artiklar som över huvud taget inte berör deras idrott - än om kvinnligt idrottande totalt, och så vidare in i oändligheten.

Därifrån har jag snott den här bilden på årets Wimbledonvinnare som förkovrar sig lite i artiklar om sig själv och sin egen seger:


Som tur är slipper kvinnor som idrottar bekymra sig om sådana tidstjuvar till aktiviteter och kan träna istället. Man vet ju hur lång tid det tar att läsa bara EN morgontidning. Puh.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar