sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

tisdag 14 augusti 2012

Det är så svårt det här med journalistiken

Cykelvasan passerade, så här rapporterade dalarnas två stora dagstidningar, Falu Kuriren och Dalademokraten, om tävlingen:


Det är ju visserligen kul att tjejerna numer får en egen spalt istället för att bara nämnas i slutet på herrarnas artikel, men det råder ju fortfarande inga tvivel om vilken klass som är den redaktionerna tycker är värd mest utrymme.

Men sportjournalistik är väl sällan några guldkorn, i SvD skrev Janne Bengtsson såhär efter OS:


Problemet var väl bara det att USA tog två medaljer i boxning, ett guld(!) och ett brons. Men Janne Bengtsson, på en av landets ledande dagstidningar, tyckte uppenbarligen att damidrotten var så trist och oviktig att han inte bara struntade i att titta på den, han bemödade sig inte ens med att kolla upp resultaten i efterhand. Oklart om man verkligen sköter sitt jobb då.


2 kommentarer:

  1. Jag var på cykelvasans prisutdelning och där delade de ut pris till de 10 bästa herrarna och de tre bästa damerna...

    SvaraRadera
  2. Janne Bengtsson är ju pinsam. Allt börjar mest bara kännas pinsamt. Innan blev jag mer arg, men nu verkar det ju som att de flesta bara är korkade.

    SvaraRadera