sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

tisdag 4 november 2014

Verkligheten(tm)

Halloj på er, ibland kan man ju undra om den där sexualiseringen av (idrotts-)tjejer liksom verkligen finns bortom reklamtavlorna. I verkliga livet så är det ju ändå idrottsliga prestationer folk ser och värderar högst, väl? Gemene man tänker att en elitidrottare av världsklass är en atlet först och främst, kanske snygg också men det är liksom inte det som är det viktigaste? Eller?

Se exempelvis det här offentliggörandet av proffslaget Wiggle Hondas senaste cyklist, fotad i sitt tävlingskit (dvs sina ARBETSKLÄDER(!)):

 
   
 
2 kommentarer:

  1. Just denna bilden och de gubbsjuka kommentarerna den ger upphov till (och alltså sprider reklam för Wiggle, yey yey) är uppenbart sexistisk. Tyvärr förresten framställs just WH:s cyklisterna ofta på det sättet, nåt är jävligt pervo i skallen på deras PR-manager (som säker är en man). Bara det att så många brudar i proffsklungan känner sig "tvungna" att skaffa silikonbröst för att..? Bli snygga på affären Wiggles reklamaffischer? :'(

    Däremot är ju cykling lite speciellt på det sättet att det knappt finns nån icke-divig-Zoolander-person inom proffsklungan. De flesta som spänner sig och putar med diverse saker inom proffsklungan är män. Tjejerna är de som ter sig ödmjukast. Jag tror att både männen och kvinnorna känner den där normativa pressen. Perfekt tonade, perfekt starka, perfekt klädda. Leva upp till så mycket beyond cykling.

    SvaraRadera
  2. fast problemet är ju inte att hon är snygg, både tjejer och killar får spänna sig/olja in sig/sminka sig/osv hur mtk de vill. problemet är kommentarerna från alla douchiga snubbar

    SvaraRadera