sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

torsdag 26 juni 2014

Tight spurt

Jag följer Sandra Erikssons tävlande lite grann på www eftersom hon är stört snabb = mäktig och dessutom ofta rolig, vilket tråkigt nog är sådant man inte så ofta ser hos olympiers offentliga persona och därför alltid är intressant.
Häromdagen sprang hon race i Finland, finska kvällstidningen Iltalehti rapporterade om det på följande vis:







Och då kanske ni antingen tänker "vadihelvvvvvv?????" eller så tänker ni att det där var ju visserligen lite konstiga bildval men det är säkert en relevant och spännande rapportering i övrigt, för något annat vore ju helt orimligt!

Då kan jag till er som tvivlar dela med mig av en ungefärlig översättning av ALL text som fanns i artikeln, efter rubriken "Tight passform i Åbo"(hrm......):

- Åbo har återigen visat på blåvit kvinnlig skönhet
- Tjejerna är startklara
- Sanna Nygård kommer från Vasa
- Lotta Harala har en vacker solbränna
- Elisa Leinonen har en bra kroppsform
- Hanna-Maari Latvala har en riktigt tight kropp
- Sandra Eriksson visade fotograferna sevärdheter

Det var alltså ALLT. Hela "artikeln". Kan ej betona detta tillräckligt. Det är inte bara några plumpa bildtexter, det är allt som fanns att säga om dessa elitidrottare på världsnivå.

Låt mig sammanfatta - vi vet nu alltså att de tävlande har tight kropp, vacker färg pga solbränna och bra rumpor som är värda att titta en gång extra på. Tack för de upplysningarna. Ingenstans får vi tyvärr veta något om själva loppet, vilket man annars skulle kunna tycka vore relevant i en rapportering från..... ett lopp.....?!

Men givetvis är det ingen skillnad på hur man behandlar, respekterar, värderar eller ser på manlig och kvinnlig idrott....


2 kommentarer:

  1. Så tröttsamt att det är så.

    SvaraRadera
  2. Så sjukt! Har delat detta inlägg på den nystartade Facebooksidan ”Feministiska bloggar” (http://www.facebook.com/feministiskabloggar) som är tänkt som en portal för att sprida feministiska blogginlägg till fler. Hoppas ok!

    SvaraRadera