sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

tisdag 15 april 2014

För att förtydliga

Hej igen,

Efter mitt förra inlägg har det blivit en hel del diskussion. Till exempel har det dryftats huruvida inte damcyklisterna ändå ska vara tacksamma att någon vill skriva om dem över huvud taget, och därför inte borde de kanske inte klaga. Man ska som bekant helst göra just det överlag i sitt lilla liv: sitta still i båten, vara tyst (kan man vara snygg också under tiden är det en bonus) och för allt i världen - INTE KLAGA! Var TACKSAM att någon ens vill ägna dig minsta uppmärksamhet. Det finns dom som inte skriver om damidrott alls och som alla vet - om det finns någon som är ännu värre så ska man lägga krutet där. Gör INGENTING förrän du räddat alla svältande barn, stoppat klimathotet, utrotat alla dödliga sjukdomar etc.

Ja..., nä. Jag köper som bekant inte riktigt det argumentet. och det här är fortfarande viktigt eftersom bland annat: ETT, TVÅ, TRE, FYRA.

Men eftersom jag älskar att bevisa min egen poäng, här är ett axplock från samma nyhetskälla från en handfull av fjolårets tävlingar. Alla artiklar berör samma lopp som haft både dam- och herrklass:

Östgötaloppet:



Kortbane-SM:




U6:


Ringenloppet:



Sååå, ska vi verkligen fortsätta gå igenom rapporterna på det här viset eller känner ni att min poäng börjar bli tydlig nu?

Jag är inte ute efter att "sätta dit någon" och jag har svårt att förstå behovet som verkar finnas av att blint försöka förneka att det är såhär det ser ut? Det problematiska är väl just att det här sker så slentrianmässigt att "folk" uppfattar det som att det rapporteras jämlikt, bara för att tjejerna ens nämns.

Särskilt tråkigt är det dessutom i år när, att döma av första helgens tävlingar, damcyklingen ökat och vuxit markant medan antalet startande i herrklassen hade ett ordentligt ras sedan tidigare år. Trots medial motvind växer damklassen sig alltså starkare, den har nu flertalet tävlande elitlag och egen start, det vill säga allt som tidigare hävdats varit skäl att herrarna varit "mer spännande" att kolla på. Så frågan är vad motiveringen är nu....

Men om man ska fokusera på det positiva: i de privata sociala medierna rapporterades det friskt live från tjejernas racing, hela loppet igenom! När det kom till herrloppet var det tråkigt nog nästan omöjligt att få reda på ens vem som vunnit. Det säger också någonting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar