sportslig, adj. -t -a, korrekt, juste; sport-; ett sportsligt uppträdande; ha en s. chans, O-, anger motsatta egenskaper till dem som anges i efterleden; utgör en negativ förstärkning av efterleden; omänsklig; odjur.

tisdag 12 november 2013

Ge tjejen en bil, eller åtminstone lite mikrofontid

Vi fortsätter väl på det här månatliga. Vet inte om jag hoppas på att någon gång slippa, men så rinner bägaren ständigt över pga denna värld är, ja, denna värld.

Igår på fotbollsgalan var det som väntat en fest. Bland annat detta:


Fotbollsförbundet och Volvo valde också att dela ut en bonusbil till kille som spelat mycket match. Med all rätt har de kritiserats hårt för att helt ha bortsett från att Therese Sjögran spelat betydligt fler (nästan 40 stycken men who's counting... just! fotbollsförbundet gör! om du är snubbe!) landskamper.

När förbundet ställs mot väggen i den frågan resulterar det i detta:

– Det var ett samarbete med en av våra största sponsorer. Vi har tillsammans velat uppmärksamma Anders, då han med säkerhet gjort sin sista VM-kvalmatch. Therese Sjögran är fortfarande aktiv, säger ordförande Karl-Erik Nilsson.

Intressant är ju då faktumet att Anders Svensson också är aktiv, uttagen i Erik Hamréns VM-playoff-trupp mot Portugal och har uttryckt en önska att spela ett eventuellt VM.

Enligt länken ovan sa Svensson själv såhär angående det hela:

– Hon har gjort fler, hon kan ta min. Hon är också värd en bil efter en sin karriär och hon håller fortfarande bra tycker jag.

Jag ser med STOR spänning nu fram emot att Anders Svensson kommer ge bort sin bil. Alternativt att någon biltillverkare med mer sund människosyn än Volvo tar tillfället i akt att kamma hem goodwill-poäng.




På annat ämne har sveriges största cykeltidning livesända intervjuer under helgens stundande cykelmässa, Sweden Bike Expo. Tanken är att ta sig en pratstund med "intressanta människor" inom cykelsverige. Här är uppställningen:

Richard Herrey
Jozo Matovac
Jens Österström
Stockholm Gran Fondo
Gabriella Ekström
Firefighters/Upsala CK
Krister Isaksson
Emma Johansson
Svenska Cykelförbundet
Henrik Van Ingenlandt
Fredrik Ericsson
Alexandra Engen
Jenny Rissveds
Daniel Rytz
Calle Friberg
Michael Lindgren
Jonas Bauer
Jonas Ljungblad
Anders Annerstedt

Lätt räknat 12 män och 4 tjejer (och några ospecifierade arrangörer/föreningar). Det är tydligen o-er-hört svårt att hitta några kvinnliga cyklister som har några intressanta åsikter eller kunskaper om någonting cykelrelaterat i det här landet. Så svårt att man MÅSTE ta in tre gånger så många killar istället. Himla märkligt ändå, med tanke på hur stor cyklingen ändå är även bland damer....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar