onsdag 24 september 2014

Bollen är rund, men tennisen as fyrkantig as ever.

Hej,
long time no see.

Vad har hänt då? Ja, det är väl det vanliga:

Västgötacupen värderar damerna ett gäng tusenlappar mindre än herrarna.
(En tradition de biter sig fast vid allt vad de kan)

Ultravasan "glömde" göra damtröjor.

TT "glömde" skriva om damernas banrekord och resultat på Ö till Ö.

Aftonbladet gör en mysig serie om Kallas packning/klädval inför VM.

Axa fjällmaraton gör en film med fullt fokus på herrklassen och motiverar det med "Om du tar en titt på de filmer vi gör till dessa banketter ser du att fokus är helt på deltagandet, inte på de individuella prestationerna.", och som alla vet finns det INGET som kännetecknar ett idrottsligt deltagande MER än just det faktum att den som deltar är en man!
 

Och så där har det gått vidare i all oändlighet precis som det brukar.

Men nu ska vi inte prata om det, utan om det här med att spanien fått sin första kvinnliga DC-kapten i Gala Leon Garcia. Obviously asfett på alla sätt och vis.
Men eftersom det ofta är kämpigt för många män med makt inom sporten när det kommer kvinnor och tar plats på det där viset försöker man nu såklart hitta olika sätt att påtala hur extremt olämpligt det är med en kvinna som ledare för manliga idrottare, tex har det framförts tunga argument som att hon är "en person som inte har koll på herrtennis, för herrtennisen är inte likadan som damernas".

 *man med kvinnobekymmer*

Nadals tränare är även bekymrad pga "Det kan bli logistiska bekymmer, eftersom en kapten ska tillbringa en hel del tid i omklädningsrummet, där spelarna inte har så mycket kläder på sig. Jag gillar att hålla det så enkelt som möjligt och det är lättare om kaptenen är en man"

& "Tidigare handlade det om meriter, man valde människor av betydelse som förde med sig sina erfarenheter, sina kontakter och sin kunskap om manlig tennis"

Andra synpunkter har varit att hon inte "känner spelarna" (?) och att det varit "mer normalt" (??) om det varit en man.

Detta är självklart JÄTTERELEVANTA synpunkter, för precis som ca alla damidrottare inom alla idrotter genom tiderna aldrig har behövt fungera under manligt ledarskap ska naturligtvis inte herridrott behöva stå ut med något så SJUKT och ONORMALT(!!!!) som kvalificerat kvinnligt dito. Eller vänta.....?

Hur var det nu tex för tjejerna i det svenska skidlandslaget?


"Sedan Åsa Mattsson var tränare för damlaget för 20 år sedan har förbundets tränare, ledare och chefer bestått av 0 % kvinnor och 100 % män. Verksamheten har skapats, formats och styrts av män. År ut, år in. 2013 redovisade Svenska Skidförbundet (alla grenar) sifforna 51-0 i fördelningen kvinnor och män"
Inte direkt en unik situation för idrottande kvinnor.

Tilläggas bör väl att Gala Leon Garcias manlige företrädare körde ut spanien ur högsta divisionen för första gången på arton år, TROTS att han hur avslappnat som helst kunde hänga runt med spelarna i omklädningsrummet på ett normalt sätt. Himla konstigt va.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar